25 januari 2022

Zonnepanelen schoonmaken bedrijf

2 min read

Als je zonnepanelen aanschaft is de kans groot dat deze na een tijdje toch vies worden, viezigheid op de panelen ontstaat en kan je ook moeilijk voorkomen. In de lucht hangt natuurlijk allerlei viezigheid, mede door vogels natuurlijk. Een grote factor in de viezigheid op de panelen is het regenwater, in regenwater zit allerlei vieze dingen die op de panelen blijven zitten wanneer het water opdroogt. Wanneer je de panelen schoon wilt hebben kan je een zonnepanelen schoonmaken bedrijf inschakelen, zij komen de panelen op een professionele wijze schoonmaken.

zonnepanelen schoonmaken bedrijf

Voorzichtig te werk gaan

Wanneer een bedrijf jou zonnepanelen schoon komt maken en er dus een zonnepanelen schoonmaken bedrijf komt, is het voor hen natuurlijk essentieel dat ze goed hun werk kunnen doen. Een bedrijf die zonnepanelen schoonmaakt heeft natuurlijk ervaring en kunnen dit werk erg goed verrichten. Nu is het ook voor hun belangrijk dat ze ten allen tijde voorzichtig te werk gaan, want de zonnepanelen beschadigen snel. Al snel ontstaan er vlekken, strepen of krassen op de panelen. Dit als bedrijf wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen, maar hoe voorkom je strepen of ander beschadigingen op de panelen wanneer je deze schoonmaakt?

Hoe maak je het schoon?

Als zonnepanelen schoonmaken bedrijf is het dus essentieel dat je altijd voorzichtig wordt, stap 1 is dan dus ook rustig en voorzichtig werken. Maar veel bedrijven maken gebruik van speciale producten natuurlijk, anders huur je geen professioneel bedrijf in. Zo maken de schoonmaakbedrijven gebruik van gedemineraliseerd water, dit is een middel wat niet alleen goed schoonmaakt, maar dit middel bevat geen chemische middelen. Waardoor dit middel beter is voor de natuur. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale borstels, telescopische borstels. Deze borstels zorgen dan weer dat er geen strepen of andere beschadigingen ontstaan.  

Hoe wordt de prijs gehanteerd?

Wanneer je als persoon graag je zonnepanelen schoon wilt hebben omdat je merkt dat er toch aardig wat vuil op komt, kan je een zonnepanelen schoonmaken bedrijf inhuren. Deze bedrijven komen je panelen dan helemaal goed schoonmaken op een professionele manier. Maar als bedrijf is het soms moeilijk om de prijzen hiervoor te hanteren, daarom maken veel bedrijven gebruik van verschillende pakketten:

  • Het eerste pakket schaf je aan wanneer je één tot vijftien panelen op je dak hebt
  • Het tweede pakket schaf je aan wanneer je zestien tot vijfentwintig panelen hebt
  • Het derde pakket schaf je aan wanneer je zesentwintig of meer panelen op je dak hebt liggen 

Door middel van deze pakketten kunnen de bedrijven een goede indicatie krijgen van wat ze te wachten staan voordat ze de panelen schoon komen maken. Ook kan je zo de prijzen goed hanteren omdat je eigenlijk per paneel de prijs berekend, zo wordt onduidelijkheid ook voorkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *