25 januari 2022

Zo creëer je een industriële uitstraling

2 min read
creëer een industriële uistraling

Wil je eens wat anders dan een strakke, zakelijk uitstraling in je kantoorpand? Kan de lobby van je hotel wel een edge gebruiken, of is je winkel of workshop toe aan een eigen gezicht? Wellicht past een industriële uitstraling in je nieuwe plaatje. Meubels van steigerhout en industriële lampen ken je inmiddels wel; in dit artikel gaan we terug naar de basis. Wat kun je met de vloer, de muren en het plafond doen om een industriële uitstraling te creëren?

Kijk omhoog

Het zou toch zonde zijn: je hebt veel aandacht hebt besteed aan de inrichting van de ruimte, met stoere vloeren en ditto wandbekleding, meubels, extra’s, the whole shebang… en dan kijkt er iemand omhoog en zegt: goh, wat een ‘normaal’ plafond… Daarom beginnen we deze tips van bovenaf. Wat zie je meestal aan het plafond van fabriekshallen en andere industriële ruimtes? Juist: buizen! Het liefst van die glimmende, metalen buizen genaamd spirobuizen. Deze zorgen niet alleen voor een industriële uitstraling, je kunt ze ook nog daadwerkelijk voor de ventilatie van je ruimte gebruiken. Heb je daar vragen over, stel ze dan aan Spirototaal, van wie we inderdaad deze tip kregen.

Beton op de vloer

Wat zie je nog meer veel in een industrieel pand? We denken naast metaal al snel aan beton. Wees niet bang, we gaan je niet adviseren om de vloeren dan maar kaal te laten. Dat loopt toch niet lekker voor jou en je gasten. Tegenwoordig is er hele mooie betonlook vloerbekleding verkrijgbaar, bijvoorbeeld van pvc of laminaat. Het resultaat is op het oog vaak niet van echt te onderscheiden, maar loopt een stuk lekkerder dan een echt betonnen industrievloer.

Sandwichmuur

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn de muren van de meeste fabriekshallen tegenwoordig niet meer van beton. De nieuwste bouwtrend is modulair en voor loodsen en hallen worden tegenwoordig veelal sandwichpanelen gebruikt. Dat zijn van die aluminium platen, die gemakkelijk op en aan elkaar gemonteerd kunnen worden. Gebruik deze als muurbekleding en je industriële look is compleet. Nou ja, nog wel even met het interieur aan de slag, natuurlijk. De balie, de zitplek in de lobby, de toiletten: je kunt zo ver gaan als je wilt om jouw industriële uitstraling te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *