zitbal

Zitbal voor op kantoor

Tegenwoordig hechten steeds meer werkgevers waarde aan de gezondheid van het personeel. Hierdoor zijn werkgevers ook bereid om te investeren in de gezondheid van hun werknemers. Een voorbeeld van zo’n inverstering is de aanschaf van een zitbal. Een zitbal kan op ieder kantoor worden gebruikt om ervoor te zorgen dat werknemers recht op achter hun bureau zitten. 

zitbal

Waarom is een zitbal ontwikkeld?

Zitballen zijn ontwikkeld om de zithouding van mensen te verbeteren. Het is namelijk niet gezond om lang in dezelfde houding te zitten. Wanneer je gebruik maakt van een zitbal is dit onmogelijk. Dit komt doordat een zitbal niet stabiel is. Hierdoor ontstaat een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Daarentegen is een standaard bureaustoel niet geschikt voor een dynamische werkhouding. Echter kun je er wel voor kiezen om staand en zittend werk af te wisselen. Daarnaast wordt het wel aangeraden om ook ergonomisch zitmeubilair aan te schaffen. 

zitbal

Hoe gebruik ik een zitbal?

Als je voor het eerst een zitbal gaat gebruiken, is het aan te raden om dit niet gelijk een hele dag te doen. Je lichaam moet er namelijk aan wennen. Zorg dus dat je het gebruik van een zitbal geleidelijk opbouwt.