webshop beginnen

Welk product?

Als je een webshop gaat beginnen is het belangrijk om goed te kijken naar hetgeen je online wilt gaan verkopen. Hieronder vind je een aantal tips die jou helpen het perfecte product voor jouw webshop te vinden.

Je doelgroep

Hoewel je misschien nog niet weet welk product je in je webshop wilt verkopen, heb je wel affiniteit met een bepaalde groep mensen aan wie jij je producten wilt verkopen. Bijvoorbeeld tieners of juist ouderen. Als dit het geval is, onderzoek die doelgroep dan en probeer erachter te komen wat zij online nog niet kunnen aanschaffen of beter gezegd: waarvan nog niet veel aanbod is. Dat is vervolgens jouw kans. Op deze manier is de kans groot dat je succes krijgt. Dat de shop gaat opbrengen. Natuurlijk is dat van veel meer factoren afhankelijk, maar ik wil in deze blog hier niet verder over uitweiden. Ik focus nu op ‘product’.

webshop beginnen

Houd rekening met trends

Kijk naar bewegingen in de maatschappij en speel daarop in. Een bepaalde groep jonge mensen willen bijvoorbeeld verduurzamen en willen in hun leven wegwerpartikelen faseren, sterk verminderen. Door herbruikbare varianten van wegwerpartikelen aan te bieden kun jij hen helpen dat doel te bereiken.

Seizoensgebonden

Het kan riskant zijn om een webshop te starten met seizoensgebonden producten. Als je alleen kerstdecoraties, dikke truien of zomerjurkjes verkoopt in je webshop, moet je binnen het seizoen waarin deze producten verkocht worden genoeg geld verdienen om een jaar lang van te leven en dat zal met name in het begin moeilijk zijn. Zeker voor een eerste webshop raden wij producten aan die het hele jaar door interessant zijn.

Niche

Hoewel de vraag naar niche producten kleiner is dan de vraag naar mainstream producten, is het aanbod ook kleiner. Dit is waarom mensen in een bepaald niche vaak kiezen voor een vaste webshop waar zij hun producten kopen. En daarbij geniet je van verminderde concurrentie, betere vindbaarheid in zoekmachines en een lager marketingbudget.

Lokaal

Het is op dit moment zo dat veel mensen lokale bedrijven steunen door juist daar hun producten te kopen. Dat gebeurt in elke buurt, stad of regio. Zijn er kleine leveranciers die producten maken die jij graag aan een groter publiek zou willen aanbieden? Niet alleen help je hier andere mensen mee, je kunt er ook zelf aardig aan verdienen.

Natuurlijk is dit nog maar het topje van de ijsberg. Er is niet een enkele juiste manier om tot het ideale product voor jouw webshop te komen, maar we hopen dat we je op het juiste spoor hebben gezet.

Webshop laten maken? SolidWebdesign.