25 januari 2022

Wat zijn alt tags en waarom zijn ze belangrijk?

2 min read
alt tags


Goede SEO is een kunst die niet veel mensen beheersen. Er komt namelijk erg veel kijken bij goede SEO. Denk aan de juiste content van hoge kwaliteit, de juiste zoekwoorden en de juiste techniek. Een van de dingen die je kunt doen om de ranking van je producten in je webshop te verbeteren in Google is door alt tags. In dit artikel leer je meer over wat alt tags zijn en waarom ze belangrijk zijn voor de afbeeldingen van jouw webshop.

alt tags

 Wat zijn alt-tags nou eigenlijk?


Alt-tags hebben, zoals gezegd, dus te maken met afbeeldingen. De alt-tag is een attribuut van een afbeelding. De content in dit attribuut bestaat uit tekst die de afbeelding beschrijft. Zoekmachines wegen afbeeldingen mee in de zoekresultaten die ze weergeven. Ze kijken hierbij naar wat de inhoud van de afbeelding is om zo te bepalen voor wie de afbeelding relevant is. Het is dus erg belangrijk om alt-tags in te vullen om de zoekmachine de informatie te geven die hij nodig heeft om de afbeelding te begrijpen.

 Wat is het nut van alt-tags


Het nut van alt-tags hebben we eigenlijk al besproken in de voorgaande alinea. Echter hebben alt-tags nog een ander doel dan alleen SEO te verbeteren. Alt-tags zijn dus tekstuele beschrijvingen van een afbeelding. Mensen met slecht zicht en mensen die een screen reader gebruiken hebben hierdoor ook erg veel aan alt-tags. Zij kunnen daardoor ook begrijpen wat er op de afbeelding te zien is.

 Do’s en dont’s bij alt-tags


In principe ben je volledig vrij om de alt tag in te vullen hoe je het wilt. Echter zijn er wel een aantal do’s en don’t bij het invullen van alt-tags. Veel mensen spammen namelijk zoekwoorden in de alt-tags van hun afbeeldingen in de hoop beter gevonden te worden via de zoekmachine. Dit komt de gebruikerservaring niet ten goede en resulteert juist in een lagere ranking. Gebruik daarom relevante beschrijvende alt-tags die de afbeelding met enige details omschrijven. Ze het zoekwoord wat je target vooraan in de alt-tag.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *