25 januari 2022

Waarom jij de koper prijs moet weten!

2 min read

Er zijn een heleboel waardevolle metalen die je kunt verkopen. Een van die metalen is koper. Het wordt zelfs nog beter, want dat is het meest waardevolle metaal dat je kunt verkopen. Je krijgt er namelijk al bijna zeven euro voor per kilo. Wanneer jij er dus een heleboel van hebt liggen dan kun je er aardig goed voor beuren. Daarom is het handig om de koper prijs te weten. Zo kun je zelf berekenen hoeveel je ervoor krijgt en kun je gaan sparen. Daarnaast heb je natuurlijk ook metalen zoals ijzer, messing, lood en brons. Deze gaan voor een stuk minder weg. Alsnog kun je er wat voor krijgen. Verkoop het daarom zo snel mogelijk als je er geen gebruik meer van maakt.

Waarom?

Waarom zou je koper moeten verkopen? Je kan het gewoon afleveren bij de stort en dan ben je er makkelijk van af. Nu krijg je er geen geld voor als je het bij een stort inlevert. Daarom kan je het beter laten ophalen. Er is dan namelijk een koper prijs en verdien je er geld mee. Het kost dan ook weinig moeite om het in te leveren voor geld. Er wordt een container op het terrein gezet waar je de koper in kan gooien. Als de container dan vol is wordt die vervangen voor een lege en meegenomen. Uiteindelijk laat een bedrijf de container met koper wegen en daar krijg je dan een geldsom voor. Wanneer je veel koper hebt zal het bedrag een stuk hoger komen te liggen. Het is ook nog eens beter voor het milieu, want er hoeft minder koper gewonnen te worden.

Hoe?

Het inleveren gaat vrij simpel. Je gooit het namelijk in een container en meer hoef je eigenlijk niet te doen. De container kun je namelijk gratis lenen bij en bedrijf. Wanneer de container vol zit geef je dat door. Je krijgt dan gratis een nieuwe container terug en de oude wordt weer meegenomen. Ook kun je er voor kiezen om zelf de container te vervoeren, maar wanneer het toch voor je kan worden gedaan is dat mooi meegenomen. De koper prijs wordt uiteindelijk betaalt als het is aangekomen bij het metaalbedrijf. 

Milieu

Het verkopen van je koper is niet alleen handig vanwege de koper prijs, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. Koper komt namelijk niet veel voor, maar het wordt wel veel gebruikt. Er is daarom een grote vraag naar koper. Het kost dan ook veel arbeid om koper te winnen uit de bodem. Hier komt veel uitstoot van gassen bij kijken en daarom is het beter om je koper te verkopen. Je helpt de wereld een klein stukje met het verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *