Waarom is veiligheid op de werkvloer zo belangrijk?

Veiligheid en gezondheid is erg belangrijk voor iedere werknemers in welke sector dan ook. Niemand wilt natuurlijk in een onveilige omgeving werken. Het is voor veel werknemers een must dat een werkgever gezondheid en veiligheid kan garanderen. Het is ook verplicht om als werkgever veiligheid te garanderen aan je werknemers en voor iedere sector zijn hier regels voor opgesteld. Maar waarom is veiligheid zo belangrijk en hoe kan je dit verbeteren bij jouw bedrijf?

Gerelateerde links

VCA Harderwijk

BHV Groningen

Vermindering van stress

Veel werknemers zijn voelen zich niet helemaal fit door lange werktijden, werkdruk en drukke agenda’s. Dit kan zorgen voor ziektes en depressie bij werknemers. Hiermee gaat er niemand op vooruit zowel de werknemers als de werkgevers niet. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te denken aan de gezondheid en de veiligheid van je werknemers. Geef ze daarom een extra pauze en let goed op de werkhoudingen van je werknemers om blessures te voorkomen.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen is erg belangrijk voor de veiligheid tijdens het werken. Denk ook aan het dragen van de juiste beschermingsmiddelen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden zoals een helm, handschoenen en oorbeschermers.

Volg een cursus

Er zijn als bedrijf en werknemer zijnde veel verschillende cursussen die je kunt volgen. Een cursus die je kan volgen om de gezondheid en veiligheid binnen je bedrijf te verbeteren is de

VCA cursus. Al meer dan 15.000 bedrijven beschikken over deze certificaat. Als je meer wilt weten over veiligheid op de werkvloer is deze cursus wat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *