Tips om de betrokkenheid van werknemers te verhogen

Iedere werkgever zou willen dat de betrokkenheid van werknemers groot was. Dit zorgt er namelijk voor dat er hart is voor de zaak en het werk dat wordt verricht. Een hoge betrokkenheid vanuit de werknemer zorgt er 100% inzet is voor het bedrijf en dat maakt ook de productiviteit beter. Maar hoe krijg je werknemers betrokken? Lees hieronder de tips!

Maak contact met de werknemer

De eerste manier om je werknemer betrokken te krijgen bij je bedrijf is door hen ook kennis te laten maken met de mensen van wie het bedrijf is. Je creëert hiermee een gunningsfactor en maakt het bedrijf niet zakelijk maar persoonlijk. Maak daarom een praatje met de werknemers en laat hen echt zien wie je bent en waarom je je hiervoor hebt ingezet. 

Maak verwachtingen waar

Er zijn bepaalde verwachtingen vanuit de werknemer die niet direct wordt uitgesproken. Door deze verwachtingen waar te maken zorg je ervoor dat de behoeftes van de werknemer worden gevuld. Denk bijvoorbeeld aan loonsverhoging wanneer er langer in het bedrijf gewerkt wordt, af en toe eens een complimentje over het werk en natuurlijk iets kleins op feestdagen. 

Zorg voor een aantrekkelijk bedrijf

Zorg ervoor dat het bedrijf een merk wordt. Zorg ervoor dat het logo en huisstijl goed staat zodat werknemers hier lof voor krijgen. Denk hierbij aan gevelreclame die je bij Nedlite kan krijgen of de indeling van kantoren. Op het moment dat werknemers zich namelijk comfortabel voelen met de omgeving en sfeer, dan zal ook de betrokkenheid toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *