25 januari 2022

Salarisadministratie uitbesteden: 3 redenen waarom

2 min read

Het uitbesteden van salarisadministratie kan een logische keuze zijn, want dat scheelt u natuurlijk veel tijd. Elke periode is het weer belangrijk dat er een salarisspecificatie klaar staat. Hier moet u dus wel tijd en kennis van hebben. Maar naast deze reden zijn er natuurlijk nog veel meer redenen waarom dit een verstandige keuze is. Deze leest in deze blog.

Wat houdt salarisadministratie eigenlijk in?

Salarisadministratie is alles wat te maken heeft met de salarissen van een bedrijf. Salarissen moeten op tijd berekend worden, klaar staan en uitbetaald worden. Verder komen hier natuurlijk nog fiscale zaken bij kijken, er moeten aangiften worden ingediend bij de Belastingdienst. Ook moet er rekening gehouden met het pensioen. Er komt veel meer kijken dan u in de eerste instantie denkt. Belangrijke formulieren betreffende de salarisadministratie hebben een bewaarplicht, denk hierbij aan de loonstaat, de jaaropgave, loonbelastingverklaring, loonstrook en eventuele onkostenvergoedingen.

Een specialist heeft voldoende kennis

Het is goed voor te stellen dat wanneer u een kleine onderneming heeft met een paar werknemers, dat u dit zelf eventueel wel kunt doen. Toch is het verstandig om salarisadministratie uit te besteden. Een specialist bij een administratiekantoor in bijvoorbeeld Groningen kan dit voor u doen en heeft voldoende kennis om dit correct voor u door te voeren. Daarnaast is een specialist op de hoogte van de veranderende wet- en regelgeving, waardoor u dat eventuele voordelen op kan leveren. 

Focussen op uw eigen onderneming

Het is in ieder geval zeker dat het u tijd scheelt wanneer u de salarisadministratie door een specialist laat doen. Zo heeft u er geen omkijken meer naar en kunt u zich focussen op uw eigen onderneming. 

Op de hoogte van veranderingen binnen uw branche

Niet alleen bij kleine ondernemingen, maar juist bij grote bedrijven is het verstandig om de salarisadministratie uit te besteden bij een groep specialisten. U krijgt uw eigen contactpersoon die op de hoogte is van de eventuele veranderingen binnen uw bedrijf en de branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *