Outplacementbureaus vergelijken? Vergeet hier niet op te letten!

Bent u onlangs ontslagen en heeft u naar aanleiding daarvan een outplacementtraject aangeboden gekregen? Dan doet u natuurlijk eerst onderzoek naar welk outplacementbureau bij u past. Maar waar kunt. u dan eigenlijk het beste op letten? Wij zetten een aantal zaken op een rij.

Direct aanmelden voor een outplacementtraject? Ga dan naar https://all4people.nl/.

Een eerste selectie maken

Voordat u dieper onderzoek doet naar een aantal bureaus, wilt u natuurlijk eerst een selectie maken van een aantal outplacementbureaus waar u misschien een traject door zou willen lopen. Om dit te doen, id het verstandig om te beginnen bij het lezen van recensies en vragen naar ervaringen van anderen. Begin eens om in uw eigen netwerk rond te vragen of mensen hele goede – of misschien juist slechte – ervaringen hebben gehad met outplacementbureaus, en wat ze dan juist goed of minder goed vonden? Op die manier kunt u misschien al een paar bureaus op uw lijstje zetten om verder te onderzoeken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook buiten uw eigen kring op zoek naar ervaringen, bijvoorbeeld door recensies te lezen op het internet. Ook hierdoor krijgt u alvast een idee van welke outplacementbureaus beter en minder zullen zijn.

outplacementtraject

De doelgroep en specialisatie van het outplacementbureau

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een bureau te zoeken dat echt helemaal bij u past. Om dit te doen, moet het bureau natuurlijk aansluiten. op uw wensen en eisen. Ten eerste is het daarom belangrijk om de doelgroep van het bureau na te gaan. Veel outplacementbureaus richten zich op een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld op werknemers van een bepaalde leeftijd, of binnen een bepaalde sector. Het is van belang dat u bij een outplacementbureau waar u mogelijk geïnteresseerd in bent na te gaan wat de doelgroep van het bureau is, zodat u weet of dit op u aansluit of niet.

Verder is het ook goed om op de specialisatie van het bureau te letten. Een outplacementtraject bestaat uit verschillende fases, waarbij u eerst voornamelijk terugkijkt op uw oude baan en reflecteert op uzelf, vervolgens nadenkt over uw sterke eigenschappen voor een nieuwe baan en wat u in een nieuwe baan zoekt, en daarna daadwerkelijk start met het sollicitatieproces. Ondanks dat dit proces bij alle bureaus redelijk gelijk zal zijn, richt het ene bureau zich wel sterker op het ene aspect van het traject en het andere bureau op het ander. Daarom is het belangrijk om na te denken over wat u uit het traject wilt halen, en vervolgens op zoek te gaan naar een bureau dat hierop aansluit.

Meer weten over outplacement of op zoek naar een outplacementbureau? Ga dan naar all4people.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *