opslagruimte

Opslagruimte slim indelen

Een opslagruimte is ontzettend handig als je een winkelpand hebt. Echter kan deze ruimte zich snel vullen door de opslag van producten. Om deze ruimte dus zo efficiënt mogelijk te gebruiken is het slim hier een strategische indeling in te maken. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door een plan te maken, stellingen te plaatsen en de producten op te delen. 

Plan maken

Het eerste belangrijke punt van een opslagruimte is de toegankelijkheid. Zorg ervoor dat je een systeem hebt in je opslagruimte, zodat je overal goed bij kan komen. Maak dus eerst een plattegrond van de ruimte met daar de afmetingen bij. Denk hierbij na over een slimme indeling met gangpaden, zodat je bij alle producten kan komen. Kom je hier zelf niet helemaal uit? Vraag het aan magazijninrichter Van Ommen Magazijninrichting

Stellingen plaatsen

Door stellingen te plaatsen in de opslagruimte, zorg je ervoor dat je de hoogte in kunt werken en daardoor meer ruimte benut. Dit kun je doen door middel van een legbordstelling, waar veel producten in de organiseren zijn. Wees er wel zeker van dat je deze stelling vast zet, zodat deze niet om kan vallen. 

Producten opdelen

Met producten opdelen bedoelen we dat je onderscheid moet houden in grote/kleine, lichte/zware en breekbare producten. Wij raden je aan om onderaan beginnen te stapelen van zware en grote producten, zodat je geen ongelukken krijgt wanneer je deze zelf pakt. Bij breekbare producten is het slim om deze op ooghoogte te plaatsen en eventueel in te pakken in verpakkingsmateriaal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *