7 december 2021

Onmisbare benodigdheden bij het organiseren van een event

2 min read
stand design

Stress. Een evenement organiseren of staan op een beurs is niet makkelijk, want er komen veel dingen op je af. Geen zorgen, we zetten de belangrijke dingen even op een rijtje. Als je van plan bent om een evenement te organiseren of op een event of beurs te staan, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Voornamelijk goed plannen en vooraf nagaan wat je allemaal nodig hebt is verstandig!

Je presentatie

Wat zeker tot het belangrijkste hoort is je presentatie tijdens het event. Je wil namelijk de aandacht trekken, omdat je daar niet voor niets staat. Je wil bijvoorbeeld aandacht of naamsbekendheid creëren voor je merk, organisatie, bedrijf, stichting of iets anders. Het is dan belangrijk dat de eerste indruk goed is en je mensen aanspreekt om je te benaderen. Dit kun je onder meer doen door een goede stand te hebben. 

Om echt helemaal op te vallen is een goede stand design dus de basis voor een goede presentatie. Je kunt een stand laten ontwerpen en bouwen door een specialist, zodat je zeker weet dat het goed zit en je uniek bent. Denk aan de grootte, 

De boodschap

Weet ook wat je de mensen wil vertellen en wat je wil uitstralen. Dit gaat hand en hand met je stand. Wil je bijvoorbeeld je bedrijf promoten en naamsbekendheid vergaren, of wil je leads creëren en daar vervolgens echte klanten uit te halen? Geef je ze alleen informatie, laat je een video zien of geef je fysiek ook iets om mee te nemen naar huis? Met dit laatste maak je het net wat unieker en zorg je ervoor dat ze je onthouden.

Handige tips

Er zijn ook wat hulpmiddelen en benodigdheden die van pas kunnen komen tijdens het evenement of de beurs. Denk bijvoorbeeld aan een lekker hapje en drankje, zodat je bezoekers trekt en ze even vast kunt houden. Houd ook rekening met vragen die vaak worden gesteld en maak daar een overzicht van, zodat je ze snel kunt beantwoorden en weet wat je wil zeggen. Laat mensen ook kennis maken met je product of dienst door ze een voorproefje te geven. Op die manier hebben ze er echt een idee en gevoel bij. Zet ‘m op!