7 december 2021

Ondernemer? Neem deze tips even door!

2 min read
zakelijk

Ben je ondernemer? Dan weet je inmiddels dat hier heel wat bij komt kijken. Als ondernemer werk je vaak meer dan 40 uur per week in je eigen onderneming. Met als doel? Later wat minder uren te hoeven werken of financieel vrij te worden. Ondernemers lopen vaak tegen dezelfde dingen aan. In deze blog hebben we daarom een aantal tips samengesteld. Hopelijk heb je hier iets aan. Heb je zelf nog goede tips op het gebied van ondernemen? Laat even een reactie achter onderaan deze blog. Je doet er andere bezoekers een plezier mee! 

  1. Een incassobureau achter de hand hebben

Toen ik begon met ondernemen, kwam ik er (helaas) al vrij snel achter dat het soms een heel gedoe kan zijn om een factuur daadwerkelijk betaald te krijgen. Het kost veel tijd om facturen op te volgen en het is ook niet echt een leuke bezigheid. Daarom heb ik al vrij snel een incassobureau ingeschakeld. Ik heb gekozen voor Straetus Incasso. Dit doordat zij een landelijke dekking hebben en er altijd een vestiging in de buurt is. Zelf ben ik woonachtig in de omgeving van Amsterdam en ook hier is Straetus gevestigd. De keuze was dus snel gemaakt. Straetus is een partner die op klantvriendelijke wijze incasseert. Zo behoud ik mijn klanten en worden mijn facturen voldaan. Win-win! 

  1. Een website die vindbaar is 

Als ondernemer is een website een must. Maar een website die niet vindbaar is, dat schiet niet op. Ik heb daarom ervoor gekozen om mijn website vindbaar te maken middels SEO en SEA. Ik adverteer bij Google en ik heb een bureau in de arm genomen die ervoor zorgt dat ik ook op organisch gebied goed vindbaar ben. 

  1. Vergeet de BTW niet! 

Als ondernemer ben je verplicht omzetbelasting te doen. Doe je dit niet? Dan doet de Belastingdienst een schatting van je omzet en krijg je op basis hiervan een incasso. Ook betaal je een boete wanneer je vergeet omzetbelasting te doen. Geld besparen? Zet een herinnering in je agenda voor het doen van omzetbelasting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *