Nieuw werk vinden door middel van arbeidsbemiddeling

Heeft u door een arbeidsbeperking moeite met het vinden van een baan? Of vindt u het lastig om uw vaardigheden en interesses te koppelen aan een baan op de arbeidsmarkt? Gelukkig is er tegenwoordig hulp in te schakelen in de vorm van arbeidsbemiddeling. Een bedrijf die gespecialiseerd is in arbeidsbemiddeling is De Overstap. Zij helpen werkzoekenden met het vinden van de juiste baan voor hem of haar en koppelen hier een werkgever aan. Ook kunnen ze mensen die nog niet volledig klaar zijn voor de arbeidsmarkt helpen met bijvoorbeeld werkervaringsplekken. Ga eens in gesprek met een bemiddelingsbureau om de vele mogelijkheden te ontdekken.

Wat doet een arbeidsbemiddelaar?

Een arbeidsbemiddelaar gaat in gesprek met ‘beide kanten van de tafel’. Allereerst gaan ze in gesprek met de werkzoekende. Door middel van deze gesprekken en diverse vragen wordt duidelijk in welke onderwerpen/branches de werkzoekende interesse heeft en waar zijn of haar kwaliteiten liggen. Vervolgens gaat de arbeidsbemiddelaar op zoek naar bedrijven die (zo goed mogelijk) lijken op waar de werkzoekende naar op zoek is. Dan gaat de arbeidsbemiddelaar in gesprek met de bedrijven om te kijken waar zij naar op zoek zijn. Door middel van arbeidsbemiddeling wordt zo de perfecte match gevonden tussen werkzoekende en werkgever.  

Voor wie is arbeidsbemiddeling?

Er is niet één groep van mensen die alleen in aanmerking komt voor arbeidsbemiddeling. Iedereen die moeite heeft met het vinden of behouden van een baan door welke beperking dan ook kan aanspraak doen op arbeidsbemiddeling. Een arbeidsbemiddelaar gaat dan met jou persoonlijk in gesprek en samen stellen jullie concrete afspraken en doelen op die jou houvast geven. Daarnaast kan een arbeidsbemiddelaar ook helpen bij zaken als:

  • Opstellen van een CV
  • Verwerking van ontslag vorige werkgever
  • Trainingen voor sollicitaties en netwerken
  • Loopbaanadvies

En zo zijn er nog tal van zaken waar een arbeidsbemiddelingsbureau je mee kan helpen. Benieuwd naar wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ze op om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *