7 december 2021

Niet meer weg te denken uit de markt

1 min read
Siliconen slang

In de verschillende markten zijn een siliconen slang al lang niet meer weg te denken, niet alleen de autohandel maakt er gebruik van maar ook vele andere industrieën. De oudere rubberen slangen vertonen na verloop van tijd gebreken, daar wordt de slang in de plaats voor gebruikt. Een slang gemaakt van siliconen kan veel meer hebben dan een oude rubberen slang. Ga je een nieuw systeem aanleggen in je auto, bijvoorbeeld een koelsysteem dan komen de slangen zeer goed van pas. 

Diverse maten

Beter bestand tegen invloeden

Waar een rubberen slang nogal eens steken laat vallen op het gebied van bestand zijn tegen vloeistoffen en grote verschillen van temperatuur, heeft een siliconen slang hier geen last van. Welke vloeistof je ook gebruikt, de slang blijft altijd heel en in dezelfde vorm zonder enige beschadigingen. Rubber heeft ook als eigenschap dat de slang kan scheuren wanneer deze uitdroogt, een slang van siliconen droogt niet uit waardoor je geen lekkages krijgt bij de motor. Tevens is de kans op schade van onderdelen bij een lekkage ook aanwezig. 

Verschillende vormen

Aansluiten van de motor op de radiateur

Siliconen slangen zijn populair om te gebruiken voor een koelwater traject te maken, de motor wordt dan op de radiateur aangesloten. Maar ook om een luchtsysteem te maken worden de slangen gebruikt, hierbij kun je denken aan een kachel. Je kunt de slangen voor heel veel toepassingen gebruiken, weet je niet zeker of jouw toepassing ook kan dan kun je informeren bij de specialisten van qspproducts.nl.