7 december 2021

Kenmerken van een betonvloer

2 min read
Bouwstaalmatten

Niet iedere betonvloer is gelijk, zeker niet wanneer we praten over de belasting van vloeren. In de woonkamer van een woning worden andere eisen gesteld dan een vloer van een autogarage, niet alleen betreft de belasting maar ook de afwerking worden hele andere eisen aan gesteld. Wat alle vloeren wel met elkaar gemeen hebben is, dat ze worden uitgerust met bouwstaalmatten om te kunnen worden belast. Zou je de matten niet aanbrengen in de vloer, zal de vloer snel scheuren en nog erger instorten omdat je deze niet kunt belasten.

Bouwstaalmatten

Soorten betonmatten

Omdat er veel verschillende soorten vloeren zijn, kun je bouwstaalmatten ook kopen in bepaalde maten en diameters. Hoe zwaarder de vloer wordt belast, hoe groter de diameter van de matten moet zijn. Maar de maaswijdte van de matten speelt ook een belangrijke rol, dit zijn de afmetingen van de gaten in een betonmat. Vloeren die niet zo zwaar worden belast, hebben matten nodig met een grotere maaswijdte dan een vloer die zeer zwaar wordt belast. Bij het leggen van de matten, moet men erop letten dat de matten goed aan elkaar worden gekoppeld, op deze manier hoef je geen extra betonijzer toe te voegen.

Afwerking van de vloer

De afwerking van een vloer is ook een belangrijk punt voor het leggen van de bouwstaalmatten, gebruik je de verkeerde matten kan dit ernstige gevolgen hebben voor de vloer. Er zijn namelijk twee soorten matten, de gewone bruine mat die roestig is of de gegalvaniseerde soort mat. De bruine mat geeft af en zal bij vocht ook doorslaan in de vloer, gebruik je een poreuze afwerking dan zie je de roestige vlekken door de afwerking heen. Met het gebruik van de gegalvaniseerde mat, heb je hier geen last van omdat deze niet afgeven. In de webshop van betonstaal.nl kun je beide soorten matten kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *