Inspiratie voor goede financiële voornemens

Voornemens: we maken ze allemaal soms. Zo zijn er ook financiële voornemens. Deze voornemens kunnen heel breed zijn (bijvoorbeeld: minder geld uitgeven), maar ook specifiek (iedere maand een X bedrag opzij zetten voor een bepaald doel). Wil je ook graag goede financiële voornemens opstellen, maar heb je geen idee wat voor voornemens dat allemaal zouden kunnen zijn? Hieronder vind je wat handige inspiratie.

Maak inkomsten en uitgaven overzichtelijk

Ten eerste zou je er vanaf nu voor kunnen zorgen dat je meer overzicht krijgt in wat er allemaal binnenkomt en uitgaat. Misschien heb je het idee dat je hier wel ongeveer van op de hoogte bent voor jezelf. Toch is het goed om dit bij te houden in bijvoorbeeld een Excel bestand, of in een speciale app. Je zult zien dat je hierdoor een nog beter inzicht krijgt in je financiële situatie (en gewoonten).

Word beter in sparen

Be je niet zo goed in sparen? Dan kan het een goed idee zijn om hier vanaf nu actief mee aan de slag te gaan. Bedenk voor jezelf dat je bijvoorbeeld iedere maand 100 euro apart zet. Al gaat het ‘maar’ om 100 euro; je zult zien dat je hierdoor na een tijdje flink wat geld bij elkaar hebt gespaard.

Betaal boetes en facturen direct

Ben jij iemand die boetes en facturen die nog voldaan moeten worden ergens in een laatje bewaard, waar deze vervolgens weken liggen te wachten tot ze eindelijk betaald worden? Probeer jezelf aan te leren om dit soort zaken direct af te handelen. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met een incassobureau als credifin-nederland.nl. En dat wil je natuurlijk voorkomen! 

Bovendien blijft de gedachte aan zo’n boete of factuur die nog niet betaald is dan toch in je hoofd hangen; hier wordt je van verlost wanneer je de betaling zo snel mogelijk uitvoert. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *