b&s media

In 4 stappen een succesvolle webshop

Misschien heb je een gat in de markt gevonden. Of boekt jouw fysieke winkel al jarenlang succes met de verkoop van een bepaald product. Dan is de stap naar een nieuwe webshop zo gemaakt. De enige hindernis die je hierbij moet overwinnen is het opzetten van zo’n digitale winkel. Gelukkig is dat niet heel moeilijk. De specialisten van B&S Media begeleiden je graag. Stap voor stap. Je leest het in deze blog!

Stap 1: bepaal jouw product en doelgroep

Het is een logische eerste stap. Toch kijken veel organisaties over het bepalen van een product of doelgroep heen. Het gevolg is dat ze zomaar ergens mee beginnen. Ze verkopen honderden producten, die maar zijdelings met elkaar te maken hebben. En nog erger: ze weten niet wie er überhaupt interesse in heeft. Daarom is het belangrijk om allereerst goed na te denken over het product en de daarbij horende doelgroep. Zo kun jij jouw stap naar online succes veel doelgerichter zetten.

Stap 2: kies een bedrijfsnaam

Vandaag de dag worden veel webshops vanuit de luie stoel opgezet. Het zijn nieuwe ideeën die nog nooit in de praktijk zijn gebracht. Er is geen sprake van een fysieke winkel en dus ook niet van een bedrijfsnaam. Deze moet nog bedacht worden. Er zijn nogal wat eisen waaraan het moet voldoen. Zo moet het passen bij het product en de doelgroep. Daarnaast moet het pakkend zijn en makkelijk te spellen zijn. En nog belangrijker: het mag nog niet in jouw branche voorkomen. Ook moet de domeinnaam nog beschikbaar zijn.

Stap 3: kies de juiste software

Je hebt een product, een bedrijfsnaam en een bijpassende domeinnaam. Nu is het tijd om de webshop op te zetten. Hierbij kun je zelf aan de slag gaan. Je kiest dan voor een open source pakket of een webwinkelsysteem. Je kunt ook een webshop laten maken. Door een kennis of – nog beter – door een professional. Zo weet je zeker dat jouw digitale adres aan alle eisen voldoet. Aan die van jou, jouw bezoeker en Google.

Stap 4: schrijf je in bij de KvK

Begin je langzaam jouw eerste omzet te vergaren? Dan is het nu tijd om je in te schrijven bij de KvK. Dit is verplicht. Je moet namelijk omzetbelasting afdragen. Gelukkig zitten er ook voordelen aan. Zo hoef je – voor jouw bedrijf – geen BTW af te dragen bij het aanschaffen van bepaalde producten of diensten. Zorg er daarnaast voor dat jouw webshop aan alle geldende regels en wetten voldoet. Denk aan: de AVG.