bancair

Hoe zorg je dat je boek goed verkoopt?

Als je een boek wilt schrijven besef je vaak niet eens dat dit een van de makkelijkere onderdelen van het hele proces is. Je weet wellicht al waar je het boek over wilt schrijven. Je hebt in de meeste gevallen niemand anders nodig. En kan lekker aan de slag gaan. Maar dan… Je boek is af en je wilt hem gaan verkopen. Je gaat niet naar een uitgeverij want je besluit hem zelf op de markt te gaan zetten. Wat gebeurt er nadat je je boek hebt gepubliceerd? Hoe moet je als auteurs om gaan met marketing en met het verkopen van een boek in dit digitale tijdperk? Startende auteurs hoeven niet te rekenen op mond-op-mond reclame en als je geen influencer bent op social media begin je dus letterlijk op nul.

Zorg voor genoeg online aandacht

Als je wilt zorgen dat potentiële lezers je gaan vinden op internet en misschien wel je boeken gaan lezen is het belangrijk op een goede website te hebben. Doormiddel van content marketing verspreid je informatie waarvan je wilt dat je potentiële lezers het zien. Je kan ondertussen ook een e-maillijst opbouwen en de mensen blijven benaderen. Het is natuurlijk ook goed om veel actief te zijn op social media. Maar het nadeel hiervan is dat je niet in de hand hebt wat de mensen van jouw account te zien krijgen omdat er een ingewikkeld algoritme achter social media zit. Op je eigen site kan je zelf bepalen wat de lezers te zien krijgen.

Blijf tijd investeren

Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat de marketing die je doet

een investering is voor de lange termijn. De website die je maakt, de social media die je bijhoudt of de mails die je verstuurt. Het zijn allemaal belangrijke punten waardoor je veel klanten gaat krijgen en blijft behouden. Het is daarom ook heel belangrijk dat je hier genoeg tijd in investeert. Het schrijven van een boek lijkt heel simpel maar is het absoluut niet, maar zorgen dat het boek goed op de markt komt is helemaal geen makkelijke opgave!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *