werkschoenen

Het belang van goede werkschoenen

Wist je dat je met een goed paar werkschoenen een hoop klachten kunt voorkomen? Natuurlijk lopen we allemaal het liefst altijd op hippe schoenen maar ze zijn niet altijd even comfortabel. Zelfs dat leuke paar sneakers met die zachte zool is misschien helemaal niet zo goed voor je lijf. Daarom moet je altijd speciale werkschoenen hebben, zeker in bepaalde vakgebieden.

Stevigheid

Redenen voor goede schoenen

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom je goede werkschoenen zou willen dragen. Welke van toepassing zijn is afhankelijk van de branche maar over het algemeen kunnen we zeggen dat werkschoenen belangrijk zijn:

  • als bescherming voor je voetzolen. De meeste werkschoenen voldoen aan bepaalde richtlijnen voor een goede voetzool met voldoende ondersteuning.
  • ter bescherming tegen vallende voorwerpen. Met name in de bouw is dit zeker relevant.
  • Als bescherming tegen uitglijden. Dat kan in de zorg nog wel eens gebeuren maar ook in de horeca wil je voorkomen dat je onderuit gaat in de keuken.
  • om temperatuur te reguleren. Je voeten moeten natuurlijk niet te koud maar vooral ook niet te warm worden als je de hele dag aan het werk bent. Dat is niet goed voor je spieren, gewrichten, huid en comfort.
  • om een goede werkhouding te stimuleren. Rechtop staan zorgt ervoor dat je langer kunt staan en minder snel last van je lichaam krijgt. Een goede werkhouding voorkomt klachten op latere leeftijd.
  • op elektrostatisch gebied. In normale schoenen schok je vaak een klein beetje bij elke stap. Met deze schoenen is dat verleden tijd.
Groot assortiment

Welke branche

Welke werkschoenen voor jou de beste keuze zijn is afhankelijk van de branche waarin je werkt. Want een goede schoen voor iemand in de zorg is niet hetzelfde als een goede schoen voor iemand die in de bouw werkt. Daarom moet je altijd even goed research doen naar de schoen die je wil hebben.