Heb je een eigen bedrijf? Houdt hier dan rekening mee!

Het is fantastisch om een eigen bedrijf te runnen, maar er komt ook veel bij kijken. Om je te behoeden voor veelgemaakte fouten hebben we een aantal dingen opgeschreven waar je rekening mee moet houden. Wanneer je deze zaken in je achterhoofd houdt zul je minder risico lopen op vervelende situaties. Ben je benieuwd welke zaken dat zijn? Lees dan gauw door!

Bedrijfsfraude

Een gewaarschuwd mens telt voor twee en als ondernemer kun je maar beter zo min mogelijk risico lopen. Zorg dus dat je je bergt tegen bedrijfsfraude. Heb je het vermoeden dat er al bedrijfsfraude plaatsvindt in relatie tot jouw bedrijf? Kies dan voor een onderzoek naar bedrijfsfraude om de onderste steen boven te krijgen!

Verzekeringen

Uiteraard moet je je als ondernemer ook verzekeren tegen allerlei nare situaties die, zonder verzekering, enorm veel geld kunnen kosten. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor je inboedel, een verzekering tegen brand, een arbeidsongevallenverzekering en nog vele andere zaken die je meestal in één groot pakket kunt verzekeren. Let wel op, een verzekeraar smeert je het liefst alle mogelijke verzekeringen aan dus, ga eerst eens na bij andere ondernemers en adviseurs welke verzekeringen er nu echt toe doen.

Belastingen

Je zult nu eenmaal belasting moeten betalen wanneer je omzet draait met jouw onderneming. Dat is een feit. Je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is, en juist daarom is het belangrijk om te zorgen dat je administratie en belastingaangiftes altijd goed op orde zijn. Het zou zomaar kunnen dat de belastingdienst je gegevens van 4 jaar terug eens in wil zien, of dat je een onaangekondigde audit te verduren krijgt. Juist wanneer zij het idee krijgen dat het bij jou een rommeltje is bestaat deze kans en wordt die aanzienlijk groter, dus houdt daar rekening mee en zorg dat jij je zaakjes op orde hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *