Goede raad is niet duur, advocaat ondernemingsrecht

Of het nu gaat om arbeidsrecht of om andere rechtsgebieden – goed juridisch advies is als puntje bij paaltje komt, niet duur. Het honorarium van de deskundige voor buitengerechtelijke bijstand wordt vrij overeengekomen. Omdat er geen vaste advocaat uurtarieven zijn, ben je geheel vrij om zelf financiële afspraken te maken met je advocaat. De meest voorkomende vorm is een uurtarief gevolgd door een fixed fee. Andere veelvoorkomende prijsafspraken zijn: no cure no pay, no cure less fee, abonnement, rechtsbijstandverzekering en pro deo.

Maak op voorhand goede prijsafspraken

Vraag dus rustig vooraf naar de prijs, en maak vooraf goede afspraken over de prijs. Net zoals je bijvoorbeeld als klant zou doen die aan zijn parketlegger vraagt hoeveel hij rekent, kan en moet je ook openlijk met je advocaat over het honorarium kunnen praten.

Helaas hoor je nog veel te vaak dat mensen en ondernemers die hulp zoeken juist geen advocaat in de arm nemen. Omdat zij denken dat een advocaat veel te duur is. En dat het goedkoper zal zijn om de – mogelijk onterechte – vorderingen meteen te betalen of het te stellen zonder geld waar zij eigenlijk recht op hebben. Goed advies is niet duur. En in de meeste gevallen loont het echt de moeite een advocaat in te schakelen.

Dagelijkse kost

Het opstellen en beoordelen van contracten is voor een advocaat ondernemingsrecht dagelijkse kost. Maar ook het oplossen van geschillen tussen vennoten, directies, aandeelhouders (onderling). Als ondernemer neem je dagelijks op allerlei terreinen beslissingen, ook op juridisch vlak. Een advocaat ondernemingsrecht is een vaste sparringpartner voor je. Hiermee voorkom je problemen en kostbare procedures. Zodat jij kunt ondernemen en doen waar jij goed in bent.

Ga op zoek naar een advocaat ondernemingsrecht met een jarenlange ervaring in het adviseren en procederen voor (internationale) bedrijven en particulieren. Een advocaat die sterk betrokken is bij de zaken van zijn of haar cliënt. Het liefst iemand die werkt met korte lijnen en scherpe tarieven kan bieden. Zodoende weet je zeker dat het inhuren van een advocaat ondernemingsrecht niet duur zal zijn, maar juist geld zal besparen. Want contracten, zoals maatschaps-/vennootschapscontracten, managementovereenkomsten, samenwerkings/- join venture of franchiseovereenkomsten, arbeids- of huurcontracten etc. moeten helder en eenvoudig zijn en het ondernemerschap faciliteren, niet frustreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *