7 december 2021

Geluidsoverlast op kantoor

2 min read

Vaak zijn kantoren grote panden, omdat deze niet zo goed gevuld worden met meubilair als bijvoorbeeld een huis kan een kantoor erg gehorig worden. Daarnaast zijn er natuurlijk dagelijks veel werknemers aanwezig die bellen, praten en werken op het kantoor. Dit kan dan ook geluidsoverlast opleveren voor de andere werkende werknemers op het kantoor, hierdoor kan de concentratie verminderen en is het lastig om de focus op het werk te houden. Het is belangrijk dat iedereen zich goed kan focussen op het werk, maar hoe kan je daar nou het beste voor zorgen in een groot kantoorpand? Lees hieronder snel verder voor de beste manieren.

Een fijne werkomgeving

Wanneer je een groot kantoorpand hebt kan het zo zijn dat hier de akoestiek niet zo goed is, dit komt vaker voor in grote panden en het kan ervoor zorgen dat mensen elkaar slecht kunnen verstaan of dat werknemers zich niet goed kunnen concentreren. Een gemakkelijke oplossing hiervoor zijn akoestische plafondpanelen, deze kunnen gemakkelijk bevestigd worden aan het plafond en ze zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte. Op deze manier wordt geluid geabsorbeerd en zo kan je ook nog eens het plafond een mooie uitstraling geven. Hiervoor verbeter je het geluid in de gehele ruimte.

Afzonderen op kantoor

Wanneer de akoestiek op het kantoor is verbeterd is dit natuurlijk voor de dagelijkse bezigheden erg fijn, zo kunnen de werknemers met prettiger geluid in de omgeving werken. Dit helpt helaas niet tegen alle geluiden die de collega’s maken, hiermee bedoelen we bijvoorbeeld telefoontjes of gesprekken met elkaar. Deze geluiden kunnen ervoor zorgen dat werknemers zich lastiger kunnen concentreren. Het plaatsen van een akoestische werkplek kan hiervoor de oplossing zijn, zo kan iemand zich afzonderen om geconcentreerd te kunnen werken of juist wanneer zij een telefoongesprek hebben en andere niet willen afleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *