25 januari 2022

Employability vergroten met loopbaancoaching

4 min read

We leven in een snel veranderen maatschappij, dat biedt veel kansen voor ons als mens maar het biedt ook veel uitdagingen. Uitdagingen waar je mee moet leren dealen als werknemer bijvoorbeeld. Als je dit niet doet is de kans groot dat je buiten de mand valt. Als je als werknemer altijd goed ingezet wilt worden moet je werken aan je employability, dit kan je doen doormiddel van loopbaancoaching. Veel loopbaancoaching trajecten werken met mensen aan hun employability. Dit zorgt ervoor dat zij goed ingezet kunne worden en daardoor ook op de juiste manier hun loopbaan door kunnen gaan. Elke werkgever moet daadkrachtig kunne inspelen op maatschappelijke veranderingen waardoor je jezelf optimaal kunt benutten. Maar hoe kan loopbaancoaching je daarbij helpen? Loopbaancoaching kan je daar op verschillende manieren mee helpen, door bijvoorbeeld antwoord te geven op de vraag wat je kunt. Loopbaancoaching loont!

Wat is employability precies?

Employability is een begrip die tegenwoordig veel voorbijkomt, het is een belangrijk topic binnen de human resource wereld. Dit komt omdat het ook belangrijk is de huidige maatschappij, als je niet inzetbaar bent worden je kansen in je loopbaan een stuk kleiner. Employability is een woord voor optimale inzetbaarheid van personeel. Waar je ook werkt of wat voor werk je doet, je moet continu mee kunnen gaan in veranderingen. Kijk eens hoe snel er veranderingen hebben plaatsgevonden wat betreft ICT vaardigheden? In een jaar of 10 zijn deze veranderingen zo snel gegaan dat je een hoop cursussen hebt moeten volgen voor bepaalde beroepen. Alle administratie gaat tegenwoordig digitaal en niet meer op papier. Daarom is het des te belangrijker dat je werk doet wat bij je past en jij jezelf hieraan kunt aanpassen. Hier kan loopbaancoaching je bij helpen. Ga daarom op zoek naar goede loopbaancoaching.

Hoe wordt je inzetbaar?

Hoe wordt je nou eigenlijk inzetbaar, wat moet je ervoor doen en hoe kan loopbaancoaching je daarbij helpen. Naast dat jij voordelen hebt bij employability heeft je werkgever er ook voordeel bij, in veel gevallen biedt je werkgeer dus loopbaancoaching aan om inzetbaar te worden. Goed voor jouw carrière en goed voor zijn of haar bedrijf, twee vliegen in één klap! Als je inzetbaar wilt zijn begint dat bij het onderkennen van wie je bent als persoon. Wat kun jij bijvoorbeeld goed en wat vind je leuk om te doen? Een andere vraag is wat jij belangrijk vindt. Als je dit niet weet kun je niet goed een plek vinden op werk. Je krijgt dan als het ware een mismatch. Dit wil je niet hebben, dit kan namelijk bijdragen aan een verminderende motivatie en misschien wel stress klachten met een burn-out als gevolg.

Loopbaancompetenties inzetten voor employability

Om employability te bereiken kun je gebruik maken van loopbaancompetenties. Loopbaancompetenties kun je inzetten voor structuur en een stappen plan. Vaak worden deze loopbaancompetenties dan ook gebruikt tijdens loopbaancoaching. Als je deze stappen goed afrond tijdens loopbaancoaching weet jij zeker dat je inzetbaar wordt. Maar hoe doet je dit en welke stappen zijn dit? De volgende competenties komen aan bod: motievenreflectie, kwaliteitenreflectie, werkexploratie, netwerken en loopbaanleren. Deze zijn allen erg belangrijk, als je deze competenties volgt zul jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Wie wilt dat niet? Werk doen met volle energie en met plezier. Niet vastgeroest komen te zitten op een plek waar je dat niet wilt. Mensen helpen stappen te zetten in hun loopbaan, dat is wat er nodig is. Ook bij jou, schroom dus niet om hulp aan te nemen. Maar hoe kom je in aanmerking voor loopbaancoaching, loopbaancoaching is toch heel duur?

Vraag je werkgever om hulp

Ga het gesprek dan ook aan met je werkgever als je het gevoel hebt niet goed op je plek te zitten. Een organisatie is succesvol wanneer zijn werknemers ook succesvol presteren. Je werkgever zal er dus ook baat bij hebben als jij loopbaancoaching aangeboden krijgt. Samen met je werkgever kun je in kaart brengen waar jij tegen aanloopt en waar je behoefte aan hebt. Als je hier samen naar hebt gekeken kan er een goede coach uit worden gezocht. Het is namelijk belangrijk dat je een match bent met je coach, dit is het meest belangrijke wat er is tijdens coaching. Als je een loopbaancoach zoekt is het van belang dat je dat je een coach zoekt die goed is opgeleid. Coach en psycholoog zijn is geen beschermd beroep, let daar dus op! Je kunt kijken naar de opleidingen die iemand heeft, is hij of zij academici of HBO afgestudeerd?

Lekker in je vel op je werk

Wil jij lekker in je vel zitten op je werk? Zorg ervoor dat je in eerste instantie iets doet wat bij je past. Iets wat past bij je talenten, kwaliteiten maar ook waarden. Al deze dingen zijn belangrijke voorspellers voor werksucces en genot. Als je iets doet wat je leuk vind maar niet goed kunt en je je er ook niet in kunt ontwikkelen is de kans groot dat je het plezier gaat verliezen. Dit geld ook voor iets wat je heel belangrijk vindt maar niet leuk vindt, ook dat is vaak niet duurzaam. Zorg er daarom voor dat je weet hoe je dit moet aanpakken, loopbaancoaching kan je hierbij helpen. Tijdens loopbaancoaching doorloop je vaak een aantal stappen om tot een succesvol einde te komen.

Durf te veranderen

Wat belangrijk is, is het durven veranderen. Tijdens loopbaancoaching kan je erachter komen dat je niet goed op je plek zit en je iets anders moet gaan doen om je beter te voelen. Dan moet je in staat zijn om stappen te ondernemen en door andere dingen te gaan doen. Dat doe je door nieuwe uitdagingen aan te gaan, en raad eens wat komt daarbij kijken? Spanning en angst! Die moet je kunnen overwinnen, ook daar kan een coach je bij helpen. Vel coaches werken bijvoorbeeld met ACT therapie, hierbij leer je negatieve gedachten accepteren en je vast te houden aan je plan. Loopbaancoaching is geweldig voor je persoonlijke ontwikkeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *