Een passend cadeau voor een afscheid collega

Bij een afscheid collega komen vaak gemengde gevoelens om de hoek kijken. Je gaat de samenwerking met deze persoon missen, maar wenst hem of haar tegelijkertijd succes in de toekomst. Of iemand nu een andere baan heeft gevonden of met pensioen gaat, deze persoon begint een nieuw hoofdstuk in het leven terwijl jij achterblijft. Uiteraard ben je ook trots op de collega die afscheid neemt, trots op wat jullie samen hebben bereikt en trots op hoe je collega nieuwe kansen aangrijpt en klaar is om verder te gaan. Een afscheid collega, vooral als jullie vele jaren hebben samengewerkt, vereist een uniek cadeau.

Een cadeau voor een afscheid collega

Ben jij degene die het cadeau moet verzorgen, dan heb je geen makkelijke taak gekregen. Het liefste worden alle bovenstaande emoties hierin verwerkt en terwijl het tegelijkertijd waardering uitstraalt. Het cadeau moet waarde hebben en dat hoeft geen financiële waarde te zijn, maar waarde waarmee je aangeeft dat de collega wat heeft betekent en dat het jammer is dat hij of zij vertrekt. Een kunstwerk is daarom een ideaal cadeau voor het afscheid van een collega, want daarmee zeg je in één keer alles wat je wilt zeggen voordat iemand voorgoed uit je professionele leven verdwijnt.

Kunst is uniek

Het cadeau voor het afscheid collega moet uniek zijn. Je wilt niet met een flesje wijn komen of met een cadeaubon. Er is weinig wat je kunt geven dat unieker is dan kunst. Zet tien mensen voor een boeket met bloemen en ze zullen het alleen anders schilderen. Ieder kunstwerk is een unieke vertegenwoordiging van hetzelfde boeket. 

Kunst heeft waarde

Bij een afscheid collega wil je iemand ook niet weg laten gaan met een relatiegeschenk of een pennenset. Het is de bedoeling dat het cadeau overbrengt hoeveel zijn of haar bijdrage de afgelopen jaren betekend heeft. Aan kunstwerken wordt bijzonder veel waarde gehecht en dat is dan geen financiële waarde maar emotionele waarde. Dat is ook de reden dat sommige vazen of beelden al generaties lang worden doorgegeven. Op de één of andere manier geeft kunst de indruk dat het belangrijk is. En dat is precies wat je wilt bereiken bij je afscheid collega.

Kunst zegt meer dan duizend woorden

Een laatste reden waarom kunst een ideaal cadeau is voor een afscheid, omdat je er veel meer mee kunt zeggen dan met woorden. Kunstwerken roepen emoties op en dat terwijl ze statisch zijn. Kun jij een mooi kunstvoorwerp vinden dat de gevoelens bij een afscheid perfect weergeeft, dan zal je collega er later nog regelmatig naar kijken en komen er herinneringen en gevoelens naar voren die je met een ander cadeau veel lastiger overbrengt. 

Het perfecte cadeau

Wacht dus niet langer en ga op zoek naar een geschikt kunstcadeau voor het afscheid van je collega. Laat er een plaatje met een tekst op plaatsen of laat de galerie er een kaartje bij doen. Op die manier maak je het nog persoonlijker. Je weet dan zeker dat jouw collega zijn of haar tijd bij jullie niet snel zal vergeten.