Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis uitzoeken: dit moet je weten

Wil jij een brandwerende kluis kopen? Mooi zo! Eigenlijk zou iedereen dit in huis moeten willen hebben. Een brandwerende kluis kan belangrijke documenten en spullen redden als er brand uitbreekt. Na een brand zijn er al genoeg kosten om rekening mee te houden dus je wil zoveel mogelijk kunnen besparen. Dat kan met een brandwerende kluis.

Keuze vooraf

Brandwerende kluis

Er zijn echter een aantal zaken om rekening mee te houden als je een brandwerende kluis aan wil gaan schaffen:

  • hoe groot moet de kluis zijn?
  • welke temperatuur moet de kluis aankunnen?
  • wat is je maximale budget?
  • wil je de kluis inbouwen of niet?

Al deze keuzes hebben invloed op de kwaliteit en het gemak van de kluis.

Afmetingen

Brandwerende kluis

Hoe groot de kluis moet zijn hangt natuurlijk samen met wat je erin wil doen. Sommige mensen willen vooral hun belangrijke documenten zoals paspoorten beschermen. Ze willen graag dat in ieder geval alles dat ze nodig hebben om het huis aan te pakken en te vervangen na een brand beschermd is. Maar er zijn ook mensen die er graag een aantal herinneringen in willen stoppen voor het geval dat. Denk aan een fotoboek, een trouwakte of andere relatief kleine objecten die een emotionele waarde hebben.

Ingebouwd of niet?

Je kunt een kluis in laten bouwen. Dat is doorgaans wel duurder. Vind jij dat onnodig en wil je bovendien graag wat geld besparen? Dan kun je er ook voor kiezen om een gebruikte kluis te kopen. Zo bespaar je wat centen en heb je alsnog een kluis die goed genoeg is.