Civiele Techniek vacatures

Civiele techniek vacatures: werken in de techniek

Door de groeiende economie trekt de werkgelegenheid weer aan. En als jij wilt werken in de techniek dan kom je veel civiele techniek vacatures tegen. Denk dan bijvoorbeeld aan GWW vacatures. Dit zijn functies binnen het vakgebied grond-, weg- en waterbouw. Binnen deze speciale tak uit de bouwwereld wordt veel op projectbasis gewerkt. Het doel van de projecten is het ontwerpen en realiseren van de aanleg en vernieuwing van onder andere wegen, dijken, viaducten en tunnels.

Wegennet

Vacatures in de wegenbouw

Doordat het weer beter gaat op de arbeidsmarkt, zijn er veel openstaande vacatures bijgekomen. En vanuit de bouwwereld is er ook weer meer vraag naar personeel voor de GWW-sector. Zo wordt er vaak iemand gezocht voor de functie van uitvoerder. Een uitvoerder GWW is verantwoordelijk voor de realisatie van een bouwproject. En vaak de schakel tussen de bouwplaats en de projectcoördinator. Ook staan er regelmatig vacatures open voor bijvoorbeeld werkvoorbereiders, project engineers en projectcoördinatoren.

Hoe kom je in deze sector terecht?

Na het behalen van een diploma op MBO-, HBO- en WO-niveau kun je aan de slag binnen de GWW. Of je gaat door met studeren om jezelf als specialist te ontwikkelen. Daarna help je mee aan het verbeteren van de Nederlandse infrastructuur. Dit kan bij diverse opdrachtgevers, waaronder bouwbedrijven, gemeenten en provincies. Doordat je op projecten in zowel de grond-, weg- en wegenbouw gaat werken, heb jij altijd een uitdagende functie.

Wegenbouw

Wat is civiele techniek?

Civiele techniek houdt zich bezig het ontwerpen, bouwen, realiseren en onderhouden van alle infrastructuur. Een andere benaming is weg- en waterbouwkunde. Eigenlijk zijn deze twee termen dus overlappend. Bij bijvoorbeeld een gebrekkige brug, zwakke dijk of slecht wegdek wordt de hulp van civielers ingeroepen.