Blog

Inspiratie voor goede financiële voornemens

Voornemens: we maken ze allemaal soms. Zo zijn er ook financiële voornemens. Deze voornemens kunnen heel breed zijn (bijvoorbeeld: minder geld uitgeven), maar ook specifiek (iedere maand een X bedrag opzij zetten voor een bepaald doel). Wil je ook graag goede financiële voornemens opstellen, maar heb je geen idee wat voor voornemens dat allemaal zouden kunnen zijn? Hieronder vind je wat handige inspiratie.

Maak inkomsten en uitgaven overzichtelijk

Ten eerste zou je er vanaf nu voor kunnen zorgen dat je meer overzicht krijgt in wat er allemaal binnenkomt en uitgaat. Misschien heb je het idee dat je hier wel ongeveer van op de hoogte bent voor jezelf. Toch is het goed om dit bij te houden in bijvoorbeeld een Excel bestand, of in een speciale app. Je zult zien dat je hierdoor een nog beter inzicht krijgt in je financiële situatie (en gewoonten).

Word beter in sparen

Be je niet zo goed in sparen? Dan kan het een goed idee zijn om hier vanaf nu actief mee aan de slag te gaan. Bedenk voor jezelf dat je bijvoorbeeld iedere maand 100 euro apart zet. Al gaat het ‘maar’ om 100 euro; je zult zien dat je hierdoor na een tijdje flink wat geld bij elkaar hebt gespaard.

Betaal boetes en facturen direct

Ben jij iemand die boetes en facturen die nog voldaan moeten worden ergens in een laatje bewaard, waar deze vervolgens weken liggen te wachten tot ze eindelijk betaald worden? Probeer jezelf aan te leren om dit soort zaken direct af te handelen. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met een incassobureau als credifin-nederland.nl. En dat wil je natuurlijk voorkomen! 

Bovendien blijft de gedachte aan zo’n boete of factuur die nog niet betaald is dan toch in je hoofd hangen; hier wordt je van verlost wanneer je de betaling zo snel mogelijk uitvoert. 

Het gebruiken van een hollewandplug

Als jij een verbouwing aan het doen bent in je huis, is de kans aanwezig dat je gebruik gaat maken van een hollewandplug. Veel mensen weten niet precies wat dit is. Het is toch zo dat er veel huizen in Nederland zijn waarbij het lastig zou zijn om bepaalde zaken te bevestigen zonder zo’n plug. Dat komt doordat dit een soort plug is die bedoeld is voor in holle wanden. Een holle wand is een wand die bijvoorbeeld niet uit massieve stenen bestaat, maar meestal uit een dunne houten wand met daarachter een ruimte waar niets is. Dit zorgt ervoor dat het niet handig is om een normale plug te gebruiken. Deze zal namelijk niet goed blijven zitten in een holle wand. 

hollewandplug

Een plug speciaal voor holle wanden

Je kunt dus gebruik maken van een hollewandplug als je iets moet bevestigen aan een holle wand, maar hoe werkt zo’n hollewandplug dan? In principe gebruik je deze precies hetzelfde als een plug. Het enige verschil is het feit dat deze plug zichzelf als het ware uitvouwt wanneer je deze door de wand heen draait. Daarom blijft deze plug een stuk beter zitten in een holle wand dan een normale plug. Er zijn verschillende situaties waarin dit erg handig kan zijn. Het komt wel eens voor dat mensen een normale plug gebruiken om iets te bevestigen aan een holle wand, maar meestal gaat deze al snel los zitten.

VCA cursus voor school

Een opleiding kan leuk zijn wanneer je het naar je zin hebt. Veel mensen kiezen ervoor om een opleiding te volgen in de bouw waardoor ze heerlijk met hun handen bezig kunnen zijn. Als je een opleiding doet in de bouw, is het van belang dat je via school een VCA cursus gaat volgen. Doordat je een VCA cursus gaat volgen, kun je op stage waardoor je je opleiding kunt behalen. Het is mogelijk om zonder VCA certificaat een stageplek te vinden, maar de meeste bedrijven zullen je niet aannemen. Het is namelijk noodzakelijk dat je op de hoogte bent van de laatste veiligheidsregels.

vca cursus

De juiste cursus

Wanneer je de VCA cursus moet behalen om op stage te kunnen, is het handig om te kijken hoe je je kunt aanmelden voor de cursus. Er is altijd een mogelijkheid om je aan te melden via school omdat school ervoor zorgt dat je voor weinig geld deze cursus kunt doen. Deze cursus wordt dan wel altijd klassikaal gegeven waardoor je op school aanwezig moet zijn. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf een VCA cursus te doen. Deze wordt vaak digitaal gegeven. 

Hoe werkt re- integratie

Je bent ziek geworden en je weet al dat het een tijdje gaat duren voordat je weer beter wordt. Je kan hierdoor niet jouw eigen werk doen. Je gaat dan op betaald verlof of re- integratie. Dat houd in dat je niet hoeft te werken, maar wel ervoor betaald krijgt. Je kan ook onbetaald verlof krijgen, maar wanneer je een uren contract hebt dan moet je betaald krijgen terwijl je ziek bent. Wanneer je ziek bent geef je aan jouw werkgever door dat je ziek bent. Wanneer je door ziekte tijdelijk niet je eigen werk kan doen bepaal jij samen met je werkgever wat je kan doen. Lekker uitzieken of vervangende werkdoelen krijgen. 

Wanneer je aangeeft dat je ziek bent voor een wat langere termijn ga je kijken hoelang het kan gaan duren voordat je weer kan werken. Als je dit niet zeker weet kan je langs een bedrijfsarts. Hij kan ongeveer bepalen hoelang je ziek bent. Is het zo dat je niet meer jouw oude werk kan uitvoeren bijvoorbeeld door; ernstige rugklachten en je bij jouw baan moet je alleen zware dingen optillen. Dan kan je samen met je werkgever kijken of er een andere optie mogelijk is. Een andere baan te krijgen in dat bedrijf of je moet op zoek naar een andere baan. Als je wel uiteindelijk alles kan uitvoeren wat je voor je ziekte ook al uitvoerde bij je baan, hoor je gewoon nadat je weer beter bent daar weer te kunnen werken. Wanneer je dit doet kan je als eerst gedeeltelijk werken. Zo kom je er weer in en kan je kijken of je niet hetzelfde probleem krijgt voordat jij je ziekte kreeg. Je kan hiermee ook jouw collega’s een gedeelte van jouw werk laten doen. 

loopbaanbegeleiding-outplacement

Regels bij re- integratie

Natuurlijk zijn er ook een paar regels bij re- integratie. Deze kunnen ook al in jouw contract staan die je hebt met het bedrijf, maar dit hoeft niet per se. Wanneer je ziek bent moet je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk hersteld. Je wilt namelijk snel aan de slag. Tijdens je re- integratie verlof mag je op vakantie gaan zolang de vakantie er niet voor zorgt dat je langer ziek bent. Het mag jouw herstelling niet beïnvloeden. De regels die in de CAO en in de wet staan die gelden voor jou. Als je geen CAO hebt kan jouw werkgever de regels bepalen. Wanneer je deze regels niet volgt kan jouw werkgever jouw loon verminderen en eventueel ook inhouden. 

Na een paar maanden thuis zitten te herstellen kan je eindelijk weer aan de slag. Je kan weer aan de slag gaan door eerst gedeeltelijk jouw werk te doen. Dit kon je ook lezen in de tekst. Of je gaat gelijk weer aan de slag hoe je het eerst ook deed. Je kan nu weer goed geld verdienen en bezig zijn in plaats van de hele dag in bed liggen. 

Outplacementbureaus vergelijken? Vergeet hier niet op te letten!

Bent u onlangs ontslagen en heeft u naar aanleiding daarvan een outplacementtraject aangeboden gekregen? Dan doet u natuurlijk eerst onderzoek naar welk outplacementbureau bij u past. Maar waar kunt. u dan eigenlijk het beste op letten? Wij zetten een aantal zaken op een rij.

Direct aanmelden voor een outplacementtraject? Ga dan naar https://all4people.nl/.

Een eerste selectie maken

Voordat u dieper onderzoek doet naar een aantal bureaus, wilt u natuurlijk eerst een selectie maken van een aantal outplacementbureaus waar u misschien een traject door zou willen lopen. Om dit te doen, id het verstandig om te beginnen bij het lezen van recensies en vragen naar ervaringen van anderen. Begin eens om in uw eigen netwerk rond te vragen of mensen hele goede – of misschien juist slechte – ervaringen hebben gehad met outplacementbureaus, en wat ze dan juist goed of minder goed vonden? Op die manier kunt u misschien al een paar bureaus op uw lijstje zetten om verder te onderzoeken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook buiten uw eigen kring op zoek naar ervaringen, bijvoorbeeld door recensies te lezen op het internet. Ook hierdoor krijgt u alvast een idee van welke outplacementbureaus beter en minder zullen zijn.

outplacementtraject

De doelgroep en specialisatie van het outplacementbureau

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een bureau te zoeken dat echt helemaal bij u past. Om dit te doen, moet het bureau natuurlijk aansluiten. op uw wensen en eisen. Ten eerste is het daarom belangrijk om de doelgroep van het bureau na te gaan. Veel outplacementbureaus richten zich op een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld op werknemers van een bepaalde leeftijd, of binnen een bepaalde sector. Het is van belang dat u bij een outplacementbureau waar u mogelijk geïnteresseerd in bent na te gaan wat de doelgroep van het bureau is, zodat u weet of dit op u aansluit of niet.

Verder is het ook goed om op de specialisatie van het bureau te letten. Een outplacementtraject bestaat uit verschillende fases, waarbij u eerst voornamelijk terugkijkt op uw oude baan en reflecteert op uzelf, vervolgens nadenkt over uw sterke eigenschappen voor een nieuwe baan en wat u in een nieuwe baan zoekt, en daarna daadwerkelijk start met het sollicitatieproces. Ondanks dat dit proces bij alle bureaus redelijk gelijk zal zijn, richt het ene bureau zich wel sterker op het ene aspect van het traject en het andere bureau op het ander. Daarom is het belangrijk om na te denken over wat u uit het traject wilt halen, en vervolgens op zoek te gaan naar een bureau dat hierop aansluit.

Meer weten over outplacement of op zoek naar een outplacementbureau? Ga dan naar all4people.nl.

Een bedrijfsfilm maken Amsterdam

Ben je een ondernemer? Dan moet je zichtbaar zijn voor de mensen. Anders gaan de mensen gerust naar een concurrent, omdat ze jou simpelweg niet zien staan. Dat is als ondernemer natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarom is het zo belangrijk dat je zichtbaar bent voor jouw doelgroep. Tegenwoordig zitten de meeste mensen online. Of dit nou op Facebook of Instagram is, dat maakt helemaal niet uit. Het komt namelijk op hetzelfde neer. Je kan op beide platformen gezien worden door jouw doelgroep. Nu moet je het alleen nog doen, maar hoe? Dat kan door middel van een bedrijfsfilm. Je kan een bedrijfsfilm maken Amsterdam bij het bedrijf Video Essentie. Deze zijn hierin gespecialiseerd en kunnen er voor zorgen dat jouw bedrijf op een professionele manier wordt gezien door de mensen. Dat is natuurlijk geweldig.

Zelf een bedrijfsfilm maken

Je kan ook helemaal zelf een bedrijfsfilm maken Amsterdam. Je zult je waarschijnlijk afvragen hoe dat dan moet, omdat je hier waarschijnlijk helemaal geen verstand van hebt. Op die site van video site kan je een serie bekijken waarin wordt uitgelegd wat het belang van een bedrijfsfilm is en hoe je er een kan maken. Het is natuurlijk geweldig dat dit heel simpel wordt uitgelegd, daarnaast hoef je nergens heen. Je kan gewoon thuis blijven in plaats van dat je naar een of andere workshop toe moet. Dat zorgt er zelfs voor dat je minder tijd kwijt bent terwijl je wel wat hebt geleerd, is dat niet fijn.

De wereld rondom gokkasten

Gokken is niks anders dan een spel spelen met geld, het is dan ook niet gek dat gokken al heel lang bestaat. Vroeger deden ze dit met kaartspellen of andere manier, nu wordt gokken voornamelijk gedaan via casino’s en gokkasten bij een kroeg of bar. In principe is een gokkast dan ook gewoon een soort van spel, het verschil zit hem erin dat het een redelijk simpel spel is en jij alleen maar op start met drukken of op de wat oudere moet trekken aan een hendel. Hierdoor worden 3 rollen gerold, vervolgens als ze stilstaan heb je verschillende lijnen. Als jij een winnende combinatie aan symbolen op een lijn hebt kan je dus geld winnen. Deze winnende lijnen en combinatie staan vaak aangegeven op de kast zelf. Dat maakt het dan ook een van de makkelijkste spellen die jij kan spelen in een casino aangezien het niet veel denk werk of moeite kost. Deze vorm van gokken is dan ook het meest populairst onder veel kroegen en bars. In het casino worden naast normale kasten ook een hoop andere dingen aangeboden, je moet hiervoor dan ook een speciale vergunning voor nodig. 

Casino 

Wanneer Je een casino binnenloopt is het je misschien al wel eens opgevallen dat er enorm veel gokkasten zijn. In een casino heb je namelijk soms wel duizend verschillende soorten gokkasten, al deze kasten hebben een ander spel en sommige zijn dan ook volledig via een computer, hierdoor zie jij de symbolen niet door een glas maar gewoon op een scherm met allerlei effecten. 

Fractions aluminium shutters

De fractions aluminium shutters zijn shutters die je voor het raam plaats. Fractions aluminium shutters zijn shutters die bestaan uit twee panelen met een schuifmechanisme, daardoor kan je ze makkelijk openen en de gewenste hoeveelheid licht binnenlaten. Zo bepaal je zelf de perfecte lichtinval en sfeer in ieder ruimte, op ieder moment van de dag. Licht heeft ook schaduw nodig om te schijnen. Lijkt het jou wat om een shutter te hebben in je woning? Neem dan voor inspiratie een kijkje op de website van fractions en wellicht vind je een schutter die bij je past. 

Shutters 

Shutters bieden een unieke leefruimte in de woning. Naast dat het sfeer brengt, heeft een shutter ook aantal voordelen. Zo worden de shutters gebruikt om de warmte buiten te laten, zodat deze niet naar binnen trekt. Als je geen shutter hebt en je ervaart dit probleem, dan is aan te raden om zo snel mogelijk iets aan te doen. Want een warme ruimte in de zomerse dagen is niet voor iedereen fijn. Fractions heeft het ontwerp van de shutters extra uniek gemaakt. Omdat je uit diverse soorten kan kiezen, is er voor ieder wat wils. Zo vind je uiteraard een passend shutter die geheel in je woning past. Lijkt het jou wat om een shutter in huis te nemen voor bij het raam? Neem dan zeker een kijkje op de website en laat je inspireren door de ruime collectie van Fractions. Bovendien is het ook mogelijk om een shutter te bestellen geheel op maat. 

Letselschadeadvocaat Nijmegen helpt je graag

Op zoek naar een goede advocaat? Letselschadeadvocaat Nijmegen helpt je graag. Heb jij een letsel opgelopen? Dan is het heel belangrijk dat je die niet verwaarloosd en dat je snel een advocaat voor letselschade om hulp vraagt zodat hij of zij jou kan helpen.

De juiste hulp krijg je hier

Een letselschade advocaat kan je helpen als je recht hebt op een schadevergoeding, een letselschade advocaat kan kijken welke zorg je nodig hebt, en kan kijken wie er aansprakelijk is. Neem anders snel zelf een kijkje op de site van letselschadeadvocaat Nijmegen voor meer informatie en kijk of deze advocaat iets voor je kan betekenen.

letselschadeadvocaat Nijmegen

Een goede advocaat met veel kennis 

Ben jij misschien wel een tijd op zoek naar een hele goede advocaat voor letselschade? Vind jij het belangrijk dat het een goede advocaat met veel kennis en ervaring is? Zoek dan zeker niet verder en neem snel eens contact op met letselschadeadvocaat Nijmegen want met deze hulp zul je een heel eind komen. Woon jij dus in de buurt van Nijmegen en heb jij een ernstig letsel opgelopen? En weet jij ook niet hoe je nu verder moet en waar je recht op heb? Dan wordt het je zeker aangeraden om deze advocaat voor letselschade in Nijmegen om hulp te vragen want hoe fijn is het om al je antwoorden beantwoord te hebben en te weten waar je recht op hebt? En hoe fijn is het dat je door deze hulp de juiste zorg kunt krijgen?

Stickers met een unieke opdruk maken? het kan tegenwoordig razendsnel online

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar nog maar een halve eeuw geleden waren stickers echt nog maar een zeldzaamheid in het Nederlandse straatbeeld. De massale opkomst van stickers, zowel in aantallen als qua soorten, is echt iets van de laatste paar decennia geweest. Stickers maken is tegenwoordig echter heel normaal. Zowel particulieren als bedrijven doen er volop aan mee. Laatstgenoemden zetten stickers uiteraard vooral in om reclame te maken. Dit in de hoop de naamsbekendheid een boost te geven. Daarentegen maken particulieren graag hun eigen stickers om bijvoorbeeld een boodschap achter te laten of om decoratie aan te brengen. Het zal je inmiddels niet meer verbazen dat stickers bestellen iets is dat je bij verschillende partijen kunt doen. Lees hieronder tips op basis waarvan je de juiste specialist inschakelt.

stickers maken

Met welke stickerspecialist kun je het best in zee gaan?

Als je een setje stickers wilt laten maken en bedrukken, ga dan in zee met een stickerspecialist die hieraan voldoet:

  • Het plaatsen van een bestelling kan volledig online en dat in slechts een paar overzichtelijke stappen.
  • Men heeft diverse soorten stickers in het assortiment, waardoor men weet wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten zijn.
  • Er bestaat een gebruiksvriendelijke tool waarmee je zelf een sticker kunt ontwerpen.
  • De levertijden van bestellingen zijn vrij kort. Wekenlang wachten op je bestelling is in ieder geval niet meer van deze tijd.