7 december 2021

3 tips om ziekteverzuim op werk te voorkomen

2 min read

Ziekteverzuim is een bekend verschijnsel op de werkvloer. Deze definitie wordt gebruikt wanneer een werknemer vanwege ziekte niet op kan komen dagen. Ziekteverzuim kan ook voorkomen wanneer een werknemer niet in staat is om te werken door een gebrek aan motivatie, stress of depressie. In veel gevallen kan de werkgever een belangrijke rol spelen om dit te voorkomen. In dit artikel gaan we in op drie manieren die kunnen bijdragen aan het minimaliseren van het ziekteverzuim als gevolg van mentale druk.

Werk met flexibele roosters en thuiswerken

Veruit een van de meest effectieve manieren om ziekteverzuim tegen te gaan, is door medewerkers meer vrijheid te geven in de indeling van het werk. Dit betekent dat de werkgever zich proactief moet opstellen om de werknemer de flexibiliteit te geven om te werken volgens zijn of haar idealen. Denk bijvoorbeeld aan een aantal dagen per week thuiswerken. Thuiswerken geeft veel mensen het voordeel dat er minder tijd verloren gaat aan het woon-werkverkeer en er meer energie beschikbaar is voor het werk zelf, vrijetijdsactiviteiten en eventuele familieverplichtingen. Een flexibelere indeling van het werk kan een onderdeel zijn van tijdelijke verzuimbegeleiding, zodat er kan worden omgegaan met mogelijke beperkingen in het functioneren van het werk.

Implementeer een welzijnsprogramma

Een welzijnsprogramma heeft als doel om de betrokkenheid van werknemers te verbeteren en ziekteverzuim te voorkomen. Dergelijke programma’s bestaan uit het geven van voorlichting over een gezonde levensstijl en een goede werkhouding. Aan de hand van workshops over de lichamelijke en geestelijke gezondheid, kunnen werknemers leren om nieuwe prioriteiten op te stellen en een gezonder en beter privéwerkbalans te creëren. Deze initiatieven kunnen het mogelijk maken om een transparanter werkveld te realiseren en voorkomt dat er een wantrouwen heerst onder werknemers en bijvoorbeeld een gesprek met werkgever weigeren tijdens ziekte.

Werk met een stimulans voor aanwezigheid

Een goede manier om ziekteverzuim te voorkomen, is door een stimulans te creëren voor werknemers die hoog scoren op aanwezigheid. Je kan hierbij denken aan een extra bijdrage voor werknemers die over de periode van een jaar zich niet ziek hebben gemeld. Het is belangrijk om een duidelijk beleid op te stellen om dergelijke stimulansen op de juiste manier te implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *