7 december 2021

3 tips om te werken met ouderen

2 min read

Werken met ouderen is dynamisch. Veel oudere mensen kunnen de hulp van een ander goed gebruiken. Werken met ouderen betekent dat je goed op de hoogte moet zijn van de specifieke leefsituatie. Wil je beter leren om te werken met senioren, lees dan snel verder om enkele handige tips te ontdekken die positieve resultaten opleveren in de verzorging van ouderen.

Houd rekening met je lichaamstaal

Duidelijke communicatie is een belangrijke vereiste voor het werken met ouderen. Probeer daarom de focus te leggen op een kalme lichaamshouding en zorg ervoor dat je oogcontact houdt. Dit kan bijdragen om de gezichtssignalen van patiënten te signaleren en een persoonlijke band te scheppen. Houd ook rekening met de manier waarop je jouw boodschap wilt overbrengen. Probeer duidelijk te articuleren en te praten op een kalmerende toon.

Wees geduldig

Wanneer je komt te werken met ouderen, dan is het belangrijk dat je geduldig blijft en de kalmte weet te bewaren. Voor veel oudere mensen gaat het leven doorgaans net iets langzamer dan mensen van jongere leeftijden. Houd hier rekening mee en zorg ervoor dat je jouw houding afstemt op de specifieke patiënt.

Luister actief

Mensen die al wat jaartjes mee hebben, kunnen heel veel te vertellen hebben. Bij het werken met senioren is het belangrijk dat je respect toont en actief weet te luisteren. Hierdoor maak je nostalgische verhalen en bijzondere ervaringen mee, en zorg je er voor dat je een interessante gesprekspartner kan zijn. Houd er rekening mee dat ouderen verschillende meningen kunnen hebben over hedendaagse onderwerpen. Respecteer ieder zijn mening en probeer de dialoog aan te gaan op een respectvolle en constructieve manier.

Wanneer je op zoek bent naar een baan in de zorg of wilt werken voor de overheid, dan kan een detacheerder je daarbij helpen. Van een baan als verpleegkundige tot schuldhulpverlener, een goede detacheerder zorgt ervoor dat jij een baan vindt die bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *