vergaderlocatie Utrecht

3 dingen om naar uit te kijken na de ‘thuiswerkquarantaine’

In ieder geval tot 1 september roept het kabinet Nederlanders met klem op om thuis te werken waar mogelijk. Vele kantoorklerken hebben de keukentafel dan ook getransformeerd tot thuiswerkplek en brengen hier de werkzame uren door. Waar de één het wel prima vindt zo, kijken anderen er alweer een tijdje naar uit om weer naar kantoor te mogen. Het valt wel voor te stellen, want thuiswerken is nu eenmaal echt wat anders. Waar kijken we het meest naar uit wanneer we straks weer de werkvloer op mogen? Wij zetten een aantal dingen op een rijtje!

Lekker vergaderen!

Je zou dit sarcastisch kunnen opvatten, maar heus: het gros van de thuiswerkers zal ernaar uitkijken om straks weer in het echt te kunnen vergaderen. Leuk hoor, dat videobellen, maar face-to-face werkt toch anders. Zeker voor grote groepen blijkt vergaderen via diverse videobelservices niet ideaal. Ideetje: ‘vier’ de eerste real life-vergadering door ‘m buiten de deur te houden en huur bijvoorbeeld een leuke vergaderlocatie in Utrecht.

Het weekend wordt weer écht weekend

Ja, daar zit je dan op je bureaustoel aan de keukentafel. De klok slaat vijf uur, het is vrijdagmiddag. Waar het op kantoor het moment zou zijn om gezellig een flesje los te trekken met de collega’s, ga je nu maar aan de slag met het avondeten voorbereiden. Thuis heb je toch niet écht dat weekendgevoel wanneer de vrijdag voorbij is. En wanneer je ‘s maandags weer begint moet je toegeven dat je dat standaard hoe-was-je-weekend-gesprek bij de koffieautomaat toch ook wel mist…

Geen last meer van de kinderen

De eerste week was het nog gezellig, de kinderen om je heen terwijl jij je mailtjes aan het beantwoorden was. Ondertussen even een boterhammetje voor ze smeren en weer verder. De tweede week ging het ook nog. Maar langzaam maar zeker merkte je dat de aanwezigheid van de kinderen je productiviteit niet ten goede kwam. Gelukkig mochten ze onlangs weer een paar dagen in de week naar school. Maar nu begin je er toch wel weer naar te verlangen om overdag niet meer de stress van de kinderen moeten vermaken hoeft te ervaren. Tijd om weer naar kantoor te gaan!